Zelf gordijnen naaien


gordijnen.hids.nl


Maak startpagina | Voeg toe aan favorieten


Alfabet
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gesponsorde links
Zelf gordijnen naaien
Voorbereidingen om zelf gordijnen te naaien
Dat klinkt misschien wel leuk, zelf gordijnen gaan naaien, en dat is het ook, als je maar de beschikking hebt over een goede naaimachine waar je ook nog eens goed mee overweg kan. Je kunt alle stoffen gebruiken die je mooi vindt en alles naar eigen wens maken, maar het nadeel is dat je handig moet zijn en de tijd moet hebben om dit te gaan doen.

Meten is weten
Je gaat beginnen bij het begin en dat is het opmeten van het raam waar het gordijn moet komen te hangen. De hoeveelheid stof die je dan nodig hebt is afhankelijk van de plooi die je kiest, uit hoeveel delen je gordijn gaat bestaan en natuurlijk de afwerking zoals de breedte van de zoom en dergelijke. Je hebt de hoofdmaten nodig en dan ga je kijken wat de mogelijkheden zijn, denk aan de plooi, de kleur en het design.

Het belang van de stofkeuze
Als het meten klaar is dan kun je de stof gaan kiezen. Het is belangrijk dat je van tevoren bedenkt of je alleen overgordijnen of vitrage wilt, een combinatie van beide of dat je liever voor de zogenaamde in betweens kiest. Het voordeel van vitrages is dat ze overdag veel privacy bieden en ís avonds trek je gewoon de overgordijnen dicht wanneer je deze ook hebt. In betweens zijn vaak van een lichte stof. Overdag kan men dan misschien niet naar binnen kijken, maar als het buiten donker is en jij doet de lichten aan, dan zijn ze misschien wel een stuk doorschijnender dan je gedacht had toen je de stof uitzocht. Je kunt ook denken aan overgordijnen die niet verduisterend zijn en als je dat wel zou willen dan kun je er ook een voering achter naaien zodat ze wel verduisterend zijn. Dit levert dus wel extra werk op, maar het is wel de moeite waard.

Overige materialen en hulpmiddelen kopen
Wanneer je zelf gaat naaien kosten de voorbereidingen vaak de meeste tijd. Je moet rekening houden met het zoeken van de stof maar ook een band, haakjes, een rail, bevestigingsmateriaal heb je nodig. Ook lood is nodig, dus voordat je zelf gaat beginnen, eerst zorgen dat je alles in huis hebt.

Zelf gordijnen maken
Welkom bij zelfgordijnenmaken.nl alle embrasse haken in de aanbieding transparant vitrage band 6 cm hoog nu
http://www.zelfgordijnenmaken.nl/

Brocante gordijnen - Alles Brocante
Alles over brocante gordijnen - alles brocante
http://www.allesbrocante.nl/meubels/textiel/brocante-gordijnen.html

Gordijnen zelf maken - Hobbydoos
Hallo, ik wil voor het eerst mijn gordijnen zelf maken. wie kan mij helpen met de berekening en hoe...
http://forum.hobbydoos.nl/gordijnen-zelf-maken_topic15748.html

Gordijnenmaken
Gordijnenmaken
http://gordijnenmaken.nl/

Libelle - Zelf gordijnen maken
Libelle - Zelf gordijnen maken
http://forum.libelle.nl/forum/list_messages/48093

Stap voor stap gordijnen maken - Hobby
Heb je een mooie stof gevonden of wil je zelf de gordijnen gaan naaien, dan vind je¬†bij deze site handige stap voor stap aanwijzingen (tips) voor overgordijnen, blinds en ringgordijnen. ik heb in het verleden wel wat gordijnen niet al... lees verder »
http://hobby.blogo.nl/2005/11/13/stap-voor-stap-gordijnen-maken/

Zelf gordijnen maken - Gordijnatelier
Gordijnen: artelux, vriesco met house of happiness, dekortex, eijffinger,vadain,vouwgordijnen op maat.
http://www.gordijnatelier.info/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=54

Gerelateerd
  • Nog geen nieuws.

  • Privacybeleid